Koh Samui


Välkommen till det tropiska paradis Koh Samui. För tjugo år sedan besökte bara ett fåtal backpackers ön, men i dag är Koh Samui som ett vanligt turistmål med allt du kan tänka dig. Ön lockar fortfarande många backpackers som stannar i en månad eller två i enkla bungalows, men också mer vanliga resenärer som vill ha ett lyxhotell eller en villa på stranden. Koh Samui är unik bland Thailands öar, och upprätthållar en bred vädja till alla. Detta bidrar till att ge en särskiljt avslappnad atmosfär som skiljer Koh Samui från andra turistmål. Alla är välkomna till denna underbara pärla av en ö.

Chaweng är det mest populära området med en sex kilometer lång vit sandstrand och klart vatten. Massor av hotell och resorter, restauranger, spa, diskotek, barer och shopping. Stranden på Chaweng är grund med lågt vatten större delen av året, vilket gör den perfekt för familjer med små barn, och alla typer av vattensporter finns här. Efter en avkopplande dag på stranden, kann du njuta av en måltid på en av de många restaurangerna här. Fisk och skaldjur här på Koh Samui och även, annars i Thailand är otrolig jämfört med hemma i Sverige. Tiger och jätteräkor, hummer, hajar, barracudor och andra godsaker.

Lamai är efter Chaweng den näst populäraste semesterorten på Koh Samui och stranden här sträcker sig över fyra kilometer längs östra kusten. Vattnet här blir lite snabbare djup, vilket gör stranden perfekt för bad och vattensporter. I södra änden av stranden hittar du dom berömda stenformationer Hin Ta och Hin Yai eller mormor och morfar. Hotell och logi i alla prisklasser hittar du i Lamai, från enkla strandstugor till lyxiga hotell i topp standard. Det finns även restauranger, barer och shopping i överflöd, och om du vill nattliv är det inte långt över till den närbelägna staden Chaweng. Lamai har ett lugnare kveldsliv, men det kan vara bekvämt för dom som vill ha det.

Den berömda 12 meter höga gyllene staty Big Buddha ligger nordost om Koh Samui. Härifrån har du fantastisk utsikt över till Koh Phangan och det går färjor eller båtar till grannön varje dag, om vädret tillåter. Många reser från Koh Samui till Koh Phangan, minst en gång i månaden, eftersom det är den berömda Full Moon Party.

Detta är ett semestermål i Thailand som passar alla som älskar sol, fantastiska stränder och god mat. Trevlig semester till Koh Samui!