Jomtien vid Pattaya


En av de mest besökta områdena i Thailand är belägen 150 kilometer öster om Bangkok, och kan delas upp i Pattaya och Jomtien. Jomtien Beach ligger strax söder om Pattaya och anses vara en del av samma område. Jomtien är populär bland turister, men det finns många fler invånare pensionärer, vilket gör nattlivet här är lite mer avslappnad än i den faktiska Pattaya. Turister som reser till Jomtien, och kommer från Bangkok med buss anländer till bussterminalen på North Pattaya Road. Härifrån kan du ta en taxi till hotellet. Om du har mycket liten eller ingen bagage, och har inget emot att riskera ditt liv, är en motorcykel taxi spennande...

Här är det hotell i alla prisklasser och olika standarder. Stranden i Jomtien Beach är 6 km lång, med ett turkost hav, vilket gör denna strand en idealisk plats för solbadare. Det finns också de flesta vattensporter och olika utflykter med båt. Resa med barn bör du absolut besöka Pattaya Park i norra delen av Jomtien. Det finns massor av vattenrutschbanor och ett högt torn med en roterande restaurang med panoramautsikt.

Några tips om trevliga hotell med ett ok pris kan vara Angels Guest House, som ligger bara 1 minut från stranden. Här är det trevlig och en hjälpsam personal som talar bra engelska och hjälper till med vad som helst. Chang Charlie Inn är ett lite dyrare alternativ, men ett nytt och mycket fint boutiquehotell med alla bekvämligheter. Här kan du också få en lägenhet med flera sovrum till exempel till en familj. Maten i Jomtien är liksom på andra håll i Thailand, fantastiskt. Så tveka inte att resa till ett av de finaste resorter i Thailand. Trevlig semester.