Bangkok är en värdsstad

Thailands huvudstad, Bangkok, kan man skriva om i timmar utan att gå på tommgång. Det är en av de mest vitalisera och elektrifierande städer i världen. Bangkok ger ett omfattande och spännande utbud av kultur och historia. Bangkok lever upp till sitt rykte som världsmetropol och du kan gå direkt från lugnet i templen och den förtrollande flytande marknaden, direkt till den extravagans som finns i Patpong distrikt.

Livfulla marknader och en pulserande kombination av människor från hela världen, garanterar att Bangkok aldrig tar slut på platser att besöka. Du kan hitta nya dofter och ljud överallt. Om du åker på semester till Thailand för att uppleva den religiösa och kulturella delen av landet, rekommenderas en besök till Grand Palace och Wat Phra Kaeo. Den sistnämnda har en strålande staty av en smaragdbuddha.

Hoteller i Bangkok finns i tusental. Allt från enkla pensionat till magnifika fem stjärniga lyxhotell. Några av de bättre är Shangri-La Bangkok Hotel, Hotel Bangkok Mariott Resort & Spa, Hilton Millennium och Prince Palace. Trots att Thailand är et billigt semestermål, är dessa i övre prisklassen. De billigaste pensionat är nära Khao San Road, där de flesta backpackers övernattar.

De mest kända områdena i staden är Rattana Kosin, Chinatown, Bangkok Lamphu, Sukhumvit och Bangrak. Med över 10 miljoner invånare skulle man kunna tro att staden känns väldigt stor, men dessa områden upplevs mer som separata städer i staden. Shoppa, köra tuk-tuk, utforska tempel och marknader och känna atmosfären som en semester i Bangkok ger dig, kommer du säkert välja att komma tillbaka. Ha en bra semester i Thailand!