Krabi och Railay Beach

krabi och railay beach
En kort båtresa från Phuket så hittar vi paradiset i Krabi. Orten är en av de vackraste platserna i Thailand, och den berömda stranden Railay Beach är exceptionell bland alla strandpärlor som finns i "smilets land". Railay Beach och bukten är skyddad på tre sidor av höga kalkstensklippor toppade med en frodig tropisk regnskog. Vattnet är den överlägset största attraktionen här, dykning och snorklingskurser och havskajak är också populära. Regnskogen och djungeln ovanför Railay Beach ger möjlighet till spännande aktiviteter. Elefant vandring genom tät skog är ett fascinerande sätt att komma nära den ursprungliga miljön. Det är också möjligt att delta i organiserade utflykter och uppleva den verkliga regnskogen på nära håll, en erfarenhet som kommer att leva kvari minnet. I området finns också många floder som är perfekta för forsränning.

På grund av de klippformationer som ligger runt Railay Beach är klättring en mycket populär sport i Krabi. I området här finns över 100 olika klätterleder som är anpassade efter allas olika behov. Många områden har gjorts i ordning för klättring, antingen längs kusten eller på någon av de många öarna. Det finns klättrings skolor i överflöd, så om du inte har klättrat tidigare är det kanske dags att göra ett försök nu! Dykning är också populärt, och båda vrak och rev kan man se under havet.

Railay Beach kan nästan betraktas som en ö, den är isolerat i slutet av halvön och kan endast nås med båt. En longtail båt tar ca 15 minuter från Ao Nang och kostar 100 baht för ett minimum av 6 personer. Railay är en liten stad och om man vill ha plats att bo här är det är klokt att boka tidigt för det finns inte så många boenden. Ao Nang och Krabi stad har ett stort urval av pensionat och hotell som passar varje budget. Utbudet av lägenheter är stort, allt från lyxiga Ton Sai Beach Resort till mer blygsamma och billiga pensionat eller bungalows.

Railay är liten och bekväm stad, med fantastisk utsikt och landskap. Det är en lugn semesterort som inte passar alla, men för dem som söker en destination som är liten och tyst, är detta platsen att bo på när du reser till Krabi. Trevlig semester till Thailand.