Phi Phi öarna


Några av de vackraste öarna i hela världen finns i Thailand, och några av dessa är Phi Phi öarna utanför Krabi och söder om Phuket. Den välkända filmen The Beach med Leonardo de Caprio filmades här och stränder och landskap är ett paradis värdigt. Skärgården drabbades av tsunamin i 2004, där de flesta hotellen raserades. Allt detta byggs upp igen och Phi Phi öarna tar i kapp mot ett ton solhungrige svenska medborgare varje år. Skärgården var som i filmen en mycket väl bevarad hemlighet för backpackers fram till mitten av 70-talet.

Phi Phi Islands är två öar. Phi Phi Don är den största, och är också den enda där det bor människor. Phi Phi Ley, kan man besöka med båt, och det är här den berömda stranden från filmen The Beach ligger, se bild. Detta har blivit en mycket populär destination och Phi Phi har nu ca 2.000 rum i hotell och bungalows. De flesta bungalows har terrasser med en fantastisk utsikt över havet, och det är just i havet man hittar de vackraste upplevelser här. Dykning är en nationalsport på dessa öar, och du kan här dyka med upp till 25 meter av synlighet, vilket är fantastiskt. För dem som bara vill flyta på ytan, snorkla är ett ideal, och det finns korallrev och fiskar också helt vid sidan ön.

Detta är kanske en av de bästa ställena i Thailand för att uppleva den spektakulära naturen. En promenad genom djungeln till toppen av Phi Phi Don, är värt besväret, du får en utrolig bild av öar och Andamansjön, som du bara drömmer om. Detta är en och en halv timmes promenad genom en tropisk djungel med alla typer av reptiler och fåglar runt omkring. En båttur med en longtailbåt krävs också, helst runt ön med många stopp för snorkling längs vägen. Du kan även paddla kajak på egen hand, vilket är en stor upplevelse för Phi Phi är mycket mer än det som visas från piren i Ao Ton Sai. Trevlig resa till Thailand.