Phuket

En av de bästa resmålen i världen finns i södra Thailand på halvön Phuket. Lyxhotell, små pensionat, god mat, fina stränder, shower på kvällarna, utflykter och upplevelser, Phuket kan fresta med allt detta och mycket mer. Speciellt har detta blivit en semesterort som lockar barnfamiljer, men här hittar du flera olika orter, som lämpar sig för människor med olika behov när de är på semester. Det har också en underbar natur omkring dem oavsett var du är på ön, som bara förstärkar intrycket av Phuket som ett tropiskt paradis.

Kata är den plats i Phuket som lockar flest svenska resenärer. Här finns inte massa diskotek eller barer med en tvivelaktig karaktär. Familjer med barn leker på stranden, som är snygg, ren och perfekt för små varelser som trivs på grunda stränder. Restaurang Mom Tri's Boathouse ligger på Kata, är en av de allra bästa på ön.

Karon ligger brevid Kata, men stranden här inte är lika skyddad som i grannstaden, vilket innebär att det inte är så barnvänligt här. Det kan finnas vissa vågor här, så håll ögonen öppna för att se om det finns röda flaggor. Detta är också en relativt lugn plats, perfekt för avkoppling. Det berömda Hotel Phuket Marina är här, med sina lyxiga bungalows, alla med havsutsikt. En speciell egenskap på Karon är hur sanden avger ljud på när du går på stranden.

Patong är en av de platser i Thailand är mest känd bland svenskar. Det är också turistorten Phuket som har det högsta antalet besökare varje år. Staden är känd för sitt nattliv på Bangla Road, utan även för 5-kilometer långa stranden som ligger framför. Här hittar du alla typer av vattensport, och säljare som vill hyra ut motorcyklar, vattenskotrar eller erbjuda massage. Kaab Gluay är en restaurang med mycket god thailändsk mat, och är populär bland både lokalbefolkning och turister. Patong är lämplig för dem som älskar att festa, men vill också ha et varmt klimat, och en livlig strand.

Kamala, Surin och Bang Thao är andra mindre orter i Phuket. Här hittar du många exklusiva hotell som Sheraton Grande Laguna Amanpuri vart många kändisar semestrar. Allt som allt, har Phuket erbjudanden som passar alla åldrar och typer av människor och bör vara en säker destination nästa gång du åker på semester till Thailand. Trevlig resa!